Mijn naam is Camiel Jansen en ik ben componist, ondernemer en presentator.

Als componist ben je altijd bezig met het ontwikkelen van je creativiteit. Creatief zijn -en het praten daarover in talks en interviews- is de kern van mijn beroep. Ik merk dat het voor veel mensen moeilijk is om hun ideeën de ruimte te geven, en dat velen een angst hebben om creatief te zijn. In mijn publieke uitingen vind ik het belangrijk dat ik de mensen om me heen uitdaag ook hún eigen creativiteit te onderzoeken.

In mijn talks wil ik een taboe doorbreken. Je bent niet creatief, je wordt er gewoon steeds beter in. Creativiteit is net als een spier die je gewoon kan trainen. Binnen jezelf, én binnen je organisatie. En door ideeën op de werkvloer te stimuleren, loop je geen kansen mis. 

Play Video

In november 2022 gaf ik de TedX-talk ‘To be creative is to be a sponge’, waarin ik praat over deze concepten. Aan de hand van simpele voorbeelden kijk ik naar hoe je creativiteit bij jezelf en je team kan uitlokken, hoe een creatief proces eruit ziet, en hoe je ervoor zorgt dat je je creatieve taal aanscherpt.


Ik wil mijn publiek eenvoudige handvaten meegeven om creativiteit te stimuleren binnen elke organisatie.

Op 18 augustus 2022 was ik te gast bij Kunststof op Radio1 om te praten over mijn werkzaamheden als componist. Gijs Groenteman interviewde me, dat uiteindelijk meer een fijn gesprek werd dan een standaard interview. Ook hierin hadden we het over hoe creativiteit je als mens verandert, en hoe je leert omgaan met je eigen gedachteproces.

 

Op 18 augustus 2022 was ik te gast bij Kunststof op Radio1 om met Gijs Groenteman te praten over mijn werkzaamheden als componist. Ook hierin hadden we het over hoe creativiteit verandering van binnenuit teweegbrengt.

Meer weten over mijn werk als public speaker en geïnteresseerd in een samenwerking?

Mail me op talk@camieljansen.nl 

of bel me even op +31614588149